Sursa: Google

Vrei sa te coci în RATB şi să circuli în condiţii mizere? Poţi beneficia de aceste servicii pentru doar 12 lei.

Dacă ai ajuns măcar o dată în viaţa ta în Bucureşti înseamnă că ai auzit de R.A.T.B. Probabil ai şi circulat şi ai fost băgat în ceaţă de metoda aberantă de taxare. Mai exact trebuie sa achiziţionezi un card pe care să-l încarci cu bani după care să-l apropii de aparatul de taxare, care uneori nu merge, când te sui în mijlocul de transport RATB.

Tu, cetăţean care emani civism, plăteşti beletu’ mirific la această regie de transport dar ştiai ca ea nu îşi plăteşte dările la stat? Are de dat 272 de milioane de lei. Cât înseamnă asta mai exact? Un fleac… vreo 61.505.000 EUR.

ANAF a blocat nişte conturi şi uite aşa conducerea RATB s-a gândit să-şi scoată pârleala pe umerii cui oare? Eeeee.. aţi văzut? Normal că noi, pupai-am noi pe ei de “problem solveri”.

Auzi şi tu: Pentru a creşte încasările, conducerea RATB a propus ca pensionarii să nu poată circula decât dimineaţa şi seara gratuit. În rest, să plătească 50% din costul unei călătorii.

Sursa: Google
Sursa: Google

Fostul director al RATB, Vicenţiu Antonescu, a declarat că transportul public al Capitalei depinde în totalitate de Primăria Generală. Iar dacă autoritatea locală nu ar mai plăti subvenţia, preţul unei călătorii ar creşte de aproape zece ori.

“Daca nu s-ar mai intampla acest lucru, ar insemna ca fiecare calator in parte sa suporte costul real al unei calatorii, deci asta ar insemna ca probabil niciunul dintre noi nu s-ar mai urca in transportul in comun. … In jur de 12 lei pe calatorie”, a spus Vicentiu Antonescu – fost director RATB.

În 2014, Regia de Transport Bucureşti a încasat din bilete şi publicitate aproximativ 360 de milioane de lei. Dar a fost nevoie de o subvenţie de aproape 560 de milioane de lei de la Primăria Capitalei pentru a acoperi toate cheltuielile, care s-au apropiat de un miliard anul trecut.

În 2014, Regia a cheltuit 360 de milioane de lei numai pentru salariile angajaţilor. O jumătate de miliard a fost dată pe cheltuielile cu personalul, iar alţi 100 de milioane s-au dus, evident, tot către angajaţi, pentru diverse cheltuieli. În total, 978 de milioane de lei au fost alocaţi pentru salariile şi bonusurile angajaţilor RATB. În condiţiile în care mai puţin de 110 milioane s-au cheltuit pe combustibil şi reparaţii.

Cam caţi angajaţi credeţi ca are RATB? Dacă vă gândiţi la suma 10.000 aţi ghicit. Mai exact au 11.190, conform www.doingbusiness.ro

 Surse: Realitatea TV, Agerpres, www.doingbusiness.ro

Vreau sa spun exact ceea ce vreau sa spun, nu ce se cere!

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.