Pe timpuri protestatarii schimbau istoria, acum blochează circulaţia.

Vă văd zilnic pe geamul din biroul meu și semănați cu un mușuroi de furnici. Ba nu! Nu de furnici, că alea-s harnice. De viermi. Așa!… un mușuroi de viermi! Cum ar fi să vină un băiețel cu o lupă pe o zi însorită să se joace nițel cu voi? Degeaba cred, voi sunteți ai dracu’ de rezistenți. De pe vremea comunismului vă tot jucați cu viețile noastre și nu vă lăsați să dispăreți.

Ne puneți condiții și ne promiteți iluzii. O adunătură de sinecuriști, incompetenți și panarame ne dictează nouă cum să trăim prin legile pe care ei le dau și tot ei nu le respectă.

Când a fost Colectiv am zis că gata – poporul s-a săturat – și așa a și fost. Am fost fraier și nu mi-am dat seama (chit că era evident) că a fost un răspuns la o tragedie. O reacție emotivă, ulterior deturnată politic într-un mod lamentabil.

Nouă nu ne trebuie încă o tragedie ca să schimbăm un guvern, nouă ne trebuie soarta pe care ne-o merităm – poate doar așa ne schimbăm. Am stat și am dormit în speranța unui mesia care să ne salveze. Parcă așteptăm proverbul “un șut în cur, un pas înainte”.

Și totuși parcă românul se trezește.

Legea grațierii și amnistiei… parcă am auzit de asta intr-un stadiu incipient prin 2013, pe vremea lui Ponta. Uite că astăzi, 50.000 de “derbedei violenți” protestează împotriva unei asemenea legi care urmează să fie adoptată. Pe lângă acest aspect, mass-media românească a reușit din nou să ne arate nivelul ei… parcă este submarin. La nivel național am fost 90.000 de oameni care au protestat împotriva lor, a celor care vor să fie boieri, moșieri, magnați și ce alte vise umede mai au ei. Niște securiști care nu puteau defila cu statutul lor pe vremea comunismului s-au trezit slobozi și au început să muște din ce au găsit, cât de tare au putut, ca să facă ei mațu’ baston. Să fie maică, să fie!

Ce nu știu ei e faptul că:

Românul s-a mai școlit și el… Din cauza sărăciei provocate de ei, de dragii nostri aleși, mulți români au plecat, dar s-au și întors… sau cel puțin au importat diverse mentalități mai vestice.

Clasa mijlocie pe care o tot periază ei este de fapt contra lor. Aleșii noștri nu realizează că țara asta nu mai poate fi prostită prin alegerile lor “libere”. Televiziunile controlate politic sunt într-un mod absurd urmărite de o masă de oameni care nu mai conștientizează realitatea și implicit deciziile lor la vot. Limba de lemn, intoxicarea mass-mediei cu diverse informații false, mesajele subliminale și multe alte tehnici de manipulare scoase ca la carte din manuale sunt prezente, pe față, în cotidian.

Oamenii care au realizat că le trebuie un filtru propriu al informației ajung uneori, ca în cazul de față – în stradă. Nu spun că cei care au rămas în casă nu sunt oameni cu filtre informaționale, ci spun că nu le folosesc cum trebuie. În cazul de față nu este vorba despre cine are dreptate, ci despre ce urmează să se întâmple dacă această lege este adoptată.

Era comuniștilor nostalgici după vremurile respective a apus, iar ei nu vor să accepte asta.

Televiziunile, controlate tot de ei, au vehiculat ideea că în stradă se întâmplă un protest violent. România TV în special, o televiziune care din punctul meu de vedere ar trebui închisă pentru propagandă, fabricarea informațiilor false, cenzurarea discursului liber (dacă ești de altă părere înseamă că ești contra lor și încep să te bombardeze), prezentarea imaginilor trucate, lipsa totală a profesionalismului și a bunul simț, iar de etica jurnalistică nici nu mai are rost să vorbim…

Acești “jurnaliști” fac o manipulare atât de simplă prin burtiere de parcă e doar pentru proști. Nu, nu este… ba chiar pot spune că e o tehnică eficientă în România, o țară care abia acum scoate capul afară să vadă ca nu e chiar așa “cum ziceă ăla la televizor”. O minciună spusă de 1000 de ori riscă să devină un adevăr. Se folosesc de orice mijloc de corupere al realității și distorsionează informația atât de mult încât devine complet altceva. România TV trebuie desființată, dar nu prin petiții venite din frustrare prin care se vrea eliminarea lor din grila de programe. Nu! Nu așa! Am explicat într-o postare anterioară de ce.

O faci prin educarea maselor. Sunt atât de multe surse de informare care încearcă să fie echidistante și apolitice încât te poți debarasa de mizeriile prezentate la câteva televiziuni de știri din România. Pur și simplu închide televizorul și deschide ochii!!!

manipulare-rtv1 manipulare-rtv2

Mai multe informații puteți găsi aici.

Uite mai jos o imagine de la fața locului, din prima linie. Acum întreb și eu: Care protest violent? Care instituții au fost atacate? Care sunt acei agitatori? Unde sunt domnule Iohaniștii ăștia?

Imagini de la protestul “violent”! – “Jandarmeria, jos pălăria”!

Jandarmii au empatizat cu oamenii. Spun asta pentru că am văzut asta și nu mă refer că au scandat împreună cu noi, ci nu au făcut exces de zel. Am participat la protest mai mult în calitate de fotojurnalist și am stat mai mult în fața marșului sau pe lângă el, implicit mai mult pe lângă jandarmi ca să pot prinde anumite momente. Nu am auzit dialog între jandarmi și protestatari fără să existe un “vă rog frumos” sau “mulțumesc”. Ambele tabere au înțeles de ce sunt în stradă, fiecare pe treaba lui. Probabil nici oamenii responsabili cu aplicarea legii nu sunt foarte fericiți că truda lor este răsplătită printr-o asemenea inițiativă a guvernului actual și li se pare ceva firesc acest protest.

Mai țineți minte…

Șoroș în sus, Șoroș în jos, sunt mai bogat cu 50 de lei… dacă îmi luam și cățelușa o puneam de un 90 dă lei.

La protestele împotriva proiectului de exploatare minieră cu cianuri de la Roșia Montană de ce nu au sărit ca arse televiziunile? Cumva pentru că Ponta în calitate premier vota DA pentru aprobarea exploatării, iar ca deputat NU? Mai pe româneste: “lăsați subiectul ăsta în pace că este prea fierbinte”.

Uite așa românii au renunțat la orice activitate câteva duminici și au ieșit vreo 15.000 la protest, doar în București. Să nu uităm de gazele de șist.

Atunci a fost pentru prima data vehiculată ideea de protestatari plătiți de Șoroș. Ghici de cine a fost lansată inepția asta?! Atunci oamenii nu erau foarte informați în legătură cu exploatarea respectivă și riscurile pe care le implică (vezi aici). Lumea nu știe că minerii de la Alba care făceau greva foamei în cariere erau influențați și strânși zilnic cu ușa de ideea că o să rămână fără potențialul job dacă nu începe exploatarea. Uite așa au început să apară și jurnaliști deveniți experiți în geologie și exploatare minieră cu cianuri, devenind brusc foarte vocali în susținerea proiectului. Din punctul meu de vedere, atunci a fost momentul în care manipularea făcută de mass-media în România a intrat într-un proces de rafinare.

Nu au fost lipsite nici abuzurile forțelor de ordine la protestele din țară, în Capitală mai puțin.

Acum Guvernul României pare pierdut după guvernarea Cioloș. Nu este un guvern, ci o marionetă a unui singur nene care și el la rândul lui este condus de un “aparat de partid”.

În urma protestelor despre care vorbesc, cele de pe 22 și 29 ianuarie 2017, Guvernul a început să se zbată cât mai tare să treacă o lege care transformă tot progresul României în anticorupție și reformarea sistemului într-un 0.

Din fericire, cultura protestului prinde tot mai mult în România și tind să cred că am intrat pe făgașul care trebuie, cel puțin societatea civilă. Sper să nu mă îmbăt cu apă rece.

Titlul articolului este inspirat de atitudinea politicienilor în legătură cu protestele din stradă.

Nu uitați. Vă vedem! 

 

Vreau sa spun exact ceea ce vreau sa spun, nu ce se cere!

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments