Sursa: http://www.bobses.eu

Microsoft va dezactiva, în Windows 10, periferice contrafăcute şi jocuri ilegale

Microsoft va dezactiva, în Windows 10, periferice contrafăcute şi jocuri ilegale

Ura! Au făcut-o şi pe asta! Credeţi că degeaba a fost upgrade-ul gratuit de la Windows 7/Windows 8.1 cu licenţă la Windows 10? Noooo…

Microsoft a modificat acordul de furnizare de servicii pentru sistemul de operare Windows 10. Compania îşi rezervă dreptul de a dezactiva dispozitive periferice contrafăcute sau jocuri ilegale.

Microsoft va dezactiva jocurile piratate şi unele accesorii “contrafăcute”.

Cu acest acord de furnizare au fost de acord toţi utilizatorii în momentul în care au instalat Windows 10 sau au folosit alte servicii Microsoft.

Mai clar: Microsoft poate verifica ce programe şi dispozitive periferice sunt instalate şi ataşate pe un sistem care rulează Windows 10 şi va dezactiva produsele contrafăcute sau jocurile descărcate ilegal.

Sursa: http://www.bobses.eu
Sursa: http://www.bobses.eu

Secţiunea 7b din acord specifică:

“We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices.”

Ce înseamnă “accesoriu contrafăcut” e la latitudiunea celor de la Microsoft.  Ai cumpărat un mouse, o chinezărie ieftină, iar MS îl crede “contrafăcut” şi pac! ţi-a trimis un cod scurt şi l-a dezactivat.

Jocuri descărcate ilegal?  Oare toţi cei care se bat cu pumnul în piept că ei “au dat bani pe Windows 10 că e super şi nu vor să audă de gratuitatea asta de Linux” au dat şi bani grei pe toate jocurile pe care le joacă?  Să fim serioşi…  Oricât de mulţi bani ai avea în România, ajungi la sapă de lemn dacă plăteşti legal sistemul de operare, suita MS Office, jdemii de jocuri (pentru care mogâldanul nu vrea să treacă la Linux, că cică “nu-i merg”) plus alte zeci de programe şi progrămele utilitare (nu, oamenii ăştia nu vor nici măcar gratuit şi open source pe Windows, căci dacă e gratuit nu e bun – mai bine cu crack şi virusat  ).

Păi credeţi că degeaba urlă internetul de tonele de date care se duc către MS, cu şi fără acordul utlizatorilor de Windows 10?  Cine să ştie ce e în spatele lui, dacă nimeni nu poate vedea codul?  Confidenţialitate pe Windows 10? Un moft, tovarăşi! Vrei să-ţi meargă computerul în continuare? Marcă banul, frate!

Vor fi câţiva care, sătui de Microsoft şi mizeriile sale, vor trece la Linux. Bravo lor! Ceilalţi, aruncaţi cu bani înspre Redmond…

Sursa: http://www.bobses.eu

Vreau sa spun exact ceea ce vreau sa spun, nu ce se cere!

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments