“Indiferent daca tu crezi ca poti sau nu, ai dreptate!”

10711528_837147762996274_1404033867_nAm sa incep direct cum o fac mereu: in articolul asta am sa scriu despre hipnoza. Daca in momentul in care auziti cuvantul “hipnoza” va vine in cap o imagine cu un om care face ca o gaina, nu stiti de fapt ce este hipnoza. Hipnoza nu este un truc de circ sau o scamatorie vorbita in prealabil cu participantii, este pur si simplu un exercitiu de autosugestie. Ce face aceasta autosugestie? Creeaza o portita intre constientul tau, care este un varf din ceea ce sti ca poti sa faci, cu subconstientul tau care este exact ca un lac imens de acumulare tinut in frau de un baraj. Hipnoza iti da cheile pentru portile barajului pentru a elibera franturi din subconstientul tau, practic te descoperi din ce in ce mai bine pe tine insuti atat fizic cat si psihic.

Singura problema este ca unii oameni au fost atat de mult bombardati cu scepticism incat pornesc cu o idee preconceputa care duce la ferecarea portilor iar barajul va ramane inchis. Mai pe scurt vei avea de pierdut o experienta pe care probabil nu ai experimentat-o inca, decat daca esti un farmacist prea curios :).

Am participat de curand la o adunare cu vechi dar si noi prieteni, intrunirea fiind organizata de doi dintre ei. Victor si Petre, pentru ca despre ei vorbim, incearca si sunt convins ca vor reusi sa lanseze o idee bine slefuita in societatea asta bruta uneori. Ca sa intelegeti mai clar cel mai bine ar fi sa participati la o astfel de intalnire. Dar cum nu ma pot abtine, am sa incerc sa prind aceasta idee intr-o singura fraza: “Indiferent daca tu crezi ca poti sau nu, ai dreptate!” – Henry Ford.

Ca sa trec la subiect, pe acesti doi prieteni am sa ii poreclesc bijutieri. Stiu, suna pompos dar este cea mai buna metafora pe care am gasit-o pentru contextul asta. Probabil printre voi este cineva care a tinut in mana un pendul.. este facut din cristal.. nu stiu de ce… poate da mai bine la fete, habar nu am, dar bijutierii astia slefuiesc si increderea in sine, nu numai cristalul pendului.

Exercitiile de relaxare, motivare sau pur si simplu cele psihice sunt foarte interesante mai ales in momentul in care tu esti protagonistul. Exemplu: nu stiu cati dintre voi sunteti constienti ca puteti rupe un creion cu un singur deget…ei bine, toti puteti.

Nu stiu cat de bine m-am descurcat sa transpun aceasta tema aici dar sper ca v-am facut curiosi macar sa continuati un studiu propriu pe domeniul hipnozei sau chiar sa veniti la o “intrunire” de genul la care am fost eu.

Tocmai ce am realizat in timp ce incercam sa gasesc o incheiere pentru articol ca una din cele mai mari temeri ale omului este ca avem o putere in noi pe care nu o cunoastem la potentialul ei maxim. Imi place sa cred ca aici intervine si divinitatea in care credem fiecare. Nu conteaza in cine, cum il cheama sau ce este chestia in care crezi, conteaza ca tu crezi in ceva. Pana la urma este mai usor sa crezi in Dumnezeu decat in tine… nu ca ar fi ceva rau, dar de ce? Pentru ca psihicul tau este subinat din surse exterioare si ai falsa impresie ca iti poate dicta cineva ceea ce vrei si ce nu, dar defapt exista in tine tot ceea ce trebuie pentru a deveni ceea ce vrei.

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.