“In manipulare nu conteaza aproape niciodata ce spui, ci mai degraba, cum o spui.”

Bla, blaChiar m-am saturat de atati formatori de opinie care isi dau cu parerea despre chestii total inadecvate pentru pregatirea lor. Nu zice nimeni sa nu ai pareri frate. Pana la urma fiecare dintre noi are dreptul la opinie, dar nu ti-l mai impune atat in spatiul public, sau nu te mai ataca asa mult cand cineva nu e de acord cu tine. Nu te-a nascut ma-ta invatat si nici nu cred ca esti tu in masura sau nu sa imi vorbesti mie de relatiile NATO-Rusia sau mai stiu eu ce probleme pe care le poti discuta doar cand ai niste studii de nisa. Cum ar fi sa vin eu acum sa vorbesc in spatiul public despre constitutionalitatea unei legi sau despre chimie in franceza. Cat de dragut ar fi… totusi, este imposibil. Profesoarele mele din liceu pot confirma aceasta imposibilitate 🙂

Snobismul este deja ceva des intalnit, mai ales pe sticla. Astfel, vedem tot felul de “specialisti, experti si analisti” care de fapt singurul lucru la care sunt buni e sa alerge dintr-un platou de televiziune in altul. Chiar nu au o limita a decentei?

Ne plangem ca nu mai avem calitate la televizor. Pai cum putem sa avem cand este chemat un profesor de economie, spre exemplu, caruia i se da cuvantul 2 minute si colac peste pupaza mai este intrerupt de 10 breaking news-uri ca Basescu s-a scarpinat la catarg sau ca Elena Udrea mananca fasole cu ciolan la parnaie… In primul rand il chemi pe omul ala sa isi dea cu parerea despre ceva la care chiar se pricepe dar nu ii dai sansa sa explice publicului. In al doilea rand, omul ala pierde timp…

Trebuie sa recunosc: Unii sunt chiar ok si au si pareri ok. Nu spun asta ca asa mi se pare mie, ci pentru ca sunt obiectivi cand vorbesc despre ceva si chiar sunt pregatiti pe domeniul lor. In plus, cand sunt intrebati chestii pe care nu le stiu raspund sincer fara ezitare: “nu face parte din domeniul meu de activitate, deci nu ma pronunt”.

In schimb, cel mai mult ma amuza cand printre expertii indreptatiti sa se numeasca asa este si cate un politician. Ma nene… au o privire si o atitudine de iti vine sa ii iei la palme. Zici ca a rasarit un nufar din noroi… Daca ii asculti nu ai cum sa nu iti aduci aminte de stimabilul domn care ne explica noua cum dormind cu nevasta-sa in pat, un degajament s-a…. intr-o apa… intelegeti voi, nu?!

Atentie dragi prieteni! Un politician iti poate vorbi 3 ore fara oprire fara sa zica nimic. Ati auzit de limbajul de lemn, nu?

Va provoc sa faceti un experiment amuzant. Cautati pe Google Images cuvantul habarnist 🙂 O sa intelegeti de ce zic ca este amuzant.

habarnist = persoana care habar n-are ce spune sau complet nestiutoare, naiva, aflata in necunostinta de cauza etc.

Turn_Off_The_TV_by_Minus_Zer0

Multi dintre noi, majoritatea oameni pana in 30-40 de ani, nu mai se uita la tembelizor, dar restul da. Stiti care e media de varsta a Romaniei? Pai Institutul National de Statistica ne arata ca in 2011 varsta medie in Romania era de 40,6 ani. In ’92 era de 35,1 ani, iar in 2002 de 37,8 ani. Daca pastram inertia fenomenului de crestere, inseamna ca in 2015 om fi pe la un 42-43. Mai pe scurt, ne boşorogim pe an ce trece…

Cine credeti ca da audienta posturilor TV de cancan sau mizeriile de posturi care sunt “formatoare de opinie impartiale”. Sau mai rau, cine credeti voi ca se uita la OTV? Cei care au timp de asa ceva.

Nu vreau sa par un tanar care nu suporta pensionarii, ci din contra, am intalnit persoane inaintate in varsta cu care am stat de vorba pe strada zeci de minute, aleatoriu, nici macar sa stiu cine sunt si totusi am invatat ceva de la ei. Intelepciunea uneori vine si cu varsta, dar nu intotdeauna.

Din pacate politicul afecteaza orice om. Cum fiecare post TV are interes politic, automat si fanii, care ulterior devin oi urlatoare la comanda, au interes politic. Vrei exemplu: deschide TV-ul!

Toti, absolut toti, sunt contaminati politic si chit ca vor sau nu, dezinformeaza. Nu mai exista stiri de interes general, nu mai exista informatie de calitate cum nu mai exista nici “experti, analisti si formatori de opinie” de calitate.

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.