Du-mă acasă măi tramvai…

București… pentru unii un deal cu vârful plin de mocirlă, rahat și jeg… pentru alții nucleul culturii, inovației, educației și șansei. Pentru mine?! O junglă de beton.

Himmler Kox
Himmler Kox

În tot orașul acesta, cu bune cu rele, pe care îl iubim sau nu, dintre cele mai proaste lucruri mie mi se pare RATB-ul. O regie total INUTILĂ la nivelul la care se regăsește în ziua de astăzi, anul 2016. Subvenții peste subvenții peste subvenții ca să scăpăm de datoriile de care oricum nu scăpăm și…. într-un final o dăm în curul cetățeanului, că nu plătește bilet. Păi băi tati… eu am plătit 2 bilete în tramvaiul 1 (cel kaki, aproape nou dotat cu WIFI și aer condiționat și o sonerie oligofrenă când se închid ușile) și ghici ce: Nu mergea aerul condiționat și geamurile erau închise, de wifi nu mi-a păsat să verific.

Crezând că este ca la mașinile RATB, unde doar șoferul are aer condiționat uneori, am încercat să îl întreb pe domnul vatman de ce nu dă drumul la aerul condiționat la 40 de grade afara. Am observat că domnul vatman își făcea meseria într-o saună. Omul era îmbrăcat la pantalon lung cu cămașă… ghici.. fleașcă. Mi-am înghițit intenția de a vorbi cu omul pentru că nu avea vină în situația asta.

Nu stiu de ce, în imaginația mea, în cazul în care vatmanul avea aer condiționat și l-aș fi întrebat de ce are doar el, să primesc un răspuns gen: nu avem motorină (la tramvai), freon etc.

2

Pe lângă aspectul tehnic de rahat al vehiculelor din flota RATB, mai intră în calcul și personalul, mai exact controlorii. În ultima perioadă am văzut că sunt obligați, probabil de regulament, să poarte vestă albastră cu dungi reflectorizante pe care scrie “controlor”. Ei bine, ce să crezi… ma urc în 313 la capătul liniei pentru 2 stații și bineînțeles că încerc să compostez electronic marele card revoluționar. Civismul naiv din mine nu îmi dă pace…

Ei ce să vezi… nu merge. Încerc de 2-3 ori și mă las păgubaș, dar nu înainte să spun răspicat și apăsat, în stilul meu caracteristic, ca să mă audă toate camerele video (babele, care sunt utile uneori ca martori), că nu merge și în caz de control să fiu susținut. În momentul în care frustratul de mine a spus asta, vine un domn controlor (mai tânăr ca mine din ce am observat) și încearcă și el. Biiiip, nu merge…

-E de vină cardul! spuse domnul controlor cu o certitudine de neînduplecat.

-Nu cred, am bonul chiar în buzunar care dovedește că l-am încărcat acum 2 minute domnule controlor, deci cardul nu are nimic.

-Bine, mă duc la alt aparat, spuse controlorul – un bip scurt și ghici ce, merge.

-Ia spuneți domnule controlor, dacă urcați la următoarea stație și mă controlați, primeam amendă???

Tăcere…

-Ia spuneți domnule controlor, sunt obligat prin aglomerație să deranjez pe toată lumea să încerc fiecare aparat de compostat până când merge?

Tăcere…Ajung la stația cu pricina și cobor, odată cu controlorul care o ia la fugă spre mașina din sens opus (ajungea în curând la capăt). Entuziasmul lui, care nu l-a lăsat să se abțină în a trece bulevardul sărind peste bucata de iarbă despărțitoare și evitând mașinile aflate în trafic, m-a făcut să văd condiția unui om care este bucuros să dea amendă pe “nedrept” multor cetățeni nevinovați de condițiile de rahat ale acestei regii autonome (care fix autonomă nu este).

Eu consider că acest serviciu de transport public este total ineficient și trebuie reformat de la 0. Chiar directorul general din nu mai țin minte ce vreme, a afirmat că un bilet RATB costă 1,3 lei pentru că este subvenționat de primărie, atlfel era 13 lei… Voi vă dați seama ce înseamnă asta în cifre?: 100% dragi prieteni…

Am și eu o întrebare:

De ce nu creați stații care au condiții decente cu acces pe baza cartelei? De ce este nevoie să hărțuim cetățeanul în căldură și jeg pentru o amendă care oricum nu este fiscalizată. Nu mi-am luat și nici nu vreau amendă pe RATB, dar am fost martor la câteva și pot spune că bon sau chitanța… canci.

Am un prieten care mi-a povestit că pe linia lui 1 a fost martor când au dat amendă (tot controlori tinerei) și s-au dus cu banii la pacănelele vizavi de stație. Următoarea dată, când a fost el ținta amenzii, le-a spus ce a văzut, iar ei au plecat cu coada între picioare de rușine.

Încă un exemplu… pe linia lui 23 și 27, de la Mc Donalds Dristor până la metrou ai linie reabilitată pe care se merge decent. De la metrou până la următoarea stație care este la Piața Râmnicu Sărat este neschimbată de când o știu eu. Cred că are mai multe puncte de sudură decât linie bună. În schimb, de la Râmnicu Sărat până la capăt, inclusiv pe Liviu Rebreanu, este linie nouă. Concluzie: hai să reabilităm o linie întreruptă degeaba.

Sincer nu cred că are rost să bombardez cu petiții instituția pentru că efectiv nu s-ar remedia nimic.

1

Am renunțat să mai critic sitemul românesc sau persoane care cârmesc țara total incompetent, dar la Regia Autonomă de Transport București, o chestie care ne afectează viața zilnic pe termen nedeterminat, pot spune că nu pot să tac.

Vreau sa spun exact ceea ce vreau sa spun, nu ce se cere!

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments