Din principiu o dăm în ignoranță…

Bă ce hal de titlu am găsit… Dintr-un “principiu” mi-am dat seama că am găsit o muză. “N-ai mai scris de mult!”

Factori oarecum obiectivi mă fac să scriu mai puțin, și ce?! De parcă ar conta. Dar hai să îți pun o întrebare:

Te-ai gândit vreodată la principiile tale? Stiu că acest termen este pe cale de dispariție în prezent, fiind greu de crezut să mai aibă cineva așa ceva, dar tind să sper că citiorii mei au un set de valori bine definit. Deci, te-ai gândit vreodată cât de ușor este să definești ceva?

Există un complex, mai exact “The God complex”. O condiție pe care multă lume o manifestă în societatea contemporană. Observăm din ce în ce mai mult că liderii noștri sunt semi-zei care controlează mase imense de oameni. Noi venerăm ideile promovate de alții, noi muncim, noi nu gândim. Noi căutăm și ignorăm, chiar dacă găsim.

Parcă mă uit la un desen animat cu un bulgăre de zăpadă care se rostogolește și devine din ce în ce mai mare. Exact așa este atribuirea unor cuvinte nepotrivite intenției pe care o traduci în fapte. 

Exemplu cu ce am spus mai sus: senzualitate, sexy, sex-appeal, tabu…
Un bal al bobocilor din Cluj, oraș care pretinde că este o capitală europeana care promovează cultura și toleranța, ajunge să mă stârnească într-o răbufnire scrisă.
Sursa

Am cenzurat fețele pentru că nu vreau ca intenția mea să fie înțeleasă greșit. Nu încerc să denigrez vreo persoană, dar am simțit nevoia că trebuie să trag un semnal de alarmă.

Să fie clar pentru părinții care citesc asta: Dacă pe fiică-mea o văd cum mimează o muie la un eveniment public și foarte important din viața ei, cred că mă transform în Hulk. În primul rând aș avea o discuție foarte interesantă cu dirigintele clasei, după care aș sesiza cu o plângere “organele de control” pentru “corupere minori”. Practic aș face valuri și mi-ar intra apă în gură din simplul motiv că EU am educat acea fetiță.

De ce domne’ plângere?!

Păi pentru simplul fapt că minorii nu au fost obligați și nici maltratați spre acte sexuale, ci doar au fost forțați (social vorbind) să mimeze relații sexuale pe cale orală cu o banană susținută de rotulele unor colegi de clasă. Adică mimăm sexul oral, altfel suntem fraierii clasei și stricăm petrecerea. Presiunea socială pentru un tânăr la vârsta respectivă este cel mai mare factor de stres. Trăiesc în impresii sociale, cum toți am făcut-o la momentul respectiv… dar cu o limită. Toți băieții din liceu încearcă să facă sex și să fie badass, iar toate fetele trebuie să fie populare, sexy și interesante.

Pe vremea mea, toată lumea trebuia să fumeze, altfel tindeai spre tocilar. Acum 20 de ani erai șmecher dacă ascultai rock și purtai plete, iar în urmă cu 50 de ani erai șmecher dacă erai un băiat muncitor.

Bineînțeles că în trecutul apropiat agățatul a fost un factor foarte important în rândul băieților pentru statutul social în turma liceeană, dar nu făcea nimeni din asta un show-biz.

Fetele pe care le vedeți în imagini au toate șansele să posteze statusuri cu #metoo peste câțiva ani, asta dacă nu cumva au făcut-o deja. Acest lucru mă face să mă simt mâhnit și nu îmi permite să tac, mai ales când vine vorba de oameni care pe viitor, din întâmplare, devin lideri sau formatori de opinie. Astfel, fie că îmi convine sau nu, trebuie să mă întreb:
Ce principii avem și spre ce principii ne îndreptăm?!

Later edit: au dat jos postarea.

Vreau sa spun exact ceea ce vreau sa spun, nu ce se cere!

Facebooktwittergoogle_plusmail

Comments